Maandagochtend was heel Nederland in shock nadat een man in Utrecht het vuur had geopend op willekeurige trampassagiers. Hierbij kwam drie mensen om het leven. Al snel werd duidelijk dat de verdachte Gökmen T. was, een bekende van de politie.

T. kwam in de afgelopen jaren diverse keren met politie en justitie in aanraking voor onder meer schieten met een vuurwapen, geweldpleging en verkrachting. Angelique, het slachtoffer van de verkrachting is noemt T. ‘knettergek’.

In het Algemeen Dagblad vertelt Angelique: “Hij is knettergek, een drugsgebruiker, noem allemaal maar op. Ik heb de politie al vaker gewaarschuwd. Hij is geen terrorist, maar een psychopaat, 100%.”

“Ik schrok me rot toen ik hoorde wat er vandaag is gebeurd. En helemaal toen ik zag naar wie de politie zocht. Ik heb meteen de politie gebeld. Ik was doodsbang, ik dacht: die komt mij opzoeken. Ik hoopte dat de politie mij zou helpen, maar wat gebeurde er: ze gingen mij ondervragen of ik wist waar ie was. Mij! Een slachtoffer. Ik vind het een schande.”

Ze zegt de politie ‘zo vaak’ voor hem te hebben gewaarschuwd. “Hadden ze maar naar mij geluisterd. Hij had al lang tbs moeten krijgen. Dan hadden die mensen nog geleefd”, aldus Angelique, die tot 2017 met T. omging. Ze hadden seks en gebruikte samen coke. Van een liefdesrelatie wil ze echter niet spreken.

Gökmen T. kon maandagavond worden aangehouden door een arrestatieteam: