Grapperhaus: ‘Terrassen zeker niet open! Versoepelingen komen er wel aan!’

Hadden we nog een sprankje hoop dat de terrassen op 21 april open konden, dan lijkt die nu toch echt vervlogen. Volgens Grapperhaus kunnen publieke ruimte met het oog op de coronacijfers zeker niet open. En daarmee stelt hij niet alleen veel burgers, maar ook de burgemeesters teleur.

Gisteren deden burgemeesters van de vier grote steden een oproep aan de politiek: ‘Gooi alsjeblieft de terrassen open!’. Maar volgens Grapperhaus zit dat er niet in. Dat kan nu nog niet omdat dit mogelijk te veel mensen op de been zou brengen.’, vertelt hij aan De Telegraaf. ‘Wij moeten alles afwegen en de druk op de ziekenhuizen is echt enorm. Wij zitten heel dicht bij die piek. Als die piek hoger gaat worden, dan gaan er ongelukken gebeuren.’

Versoepelingen per week

De minister laat weten dat het kabinet nu per week gaat kijken of er versoepelingen mogelijk zijn. ‘We zien dat we dicht in de buurt van die piek zitten. Als ik het OMT goed beluister, dan zeggen zij: houd het nog even vol want dan zal het dalen. Ik denk in ieder geval korter dan een maand’, aldus Grapperhaus.

Persconferentie

Vandaag vergaderen de demissionaire ministers en de voorzitter van het Veiligheidsberaad opnieuw en zal er een persconferentie volgen. We houden je op de hoogte!

Bron: De Telegraaf, NOS

Lees ook: