Ben jij iemand die regelmatig verre reizen maakt met het vliegtuig, en ben je de krijsende kinderen, te weinig beenruimte en stinkende medepassagiers meer dan zat? Misschien zit je de volgende keer comfortabel aan de champagne! Een Britse reisjournaliste heeft onthult hoe je gratis een upgrade naar eerste klas regelt op lange vluchten.

Revenue management

Volgens de reisjournaliste, Tilly Bagshawe, heb je hiervoor zelfs maar twee woorden nodig: ‘revenue management’. De truc is om korte tijd voor je vlucht te bellen naar de klantenservice van je luchtvaartmaatschappij en vraagt daar of ‘revenue management’ al vrije plekken in de eerste klas kan vrijgeven. Revenue management is de dienst van maatschappijen die bepaald hoeveel upgrades er weggegeven kunnen worden voor een vlucht. Omdat er veel meer Economy stoelen worden verkocht dat eerste klas plekken, kan de maatschappij door hun trouwe klanten een gratis upgrade te geven, meer Economy stoelen verkopen.

Lees ook: Bekijk de nieuwe first class suites van vliegmaatschappij Emirates

“Als ze je afwimpelen en zeggen dat er nog geen plaatsen vrij worden gegeven, dan laat je het hen nog eens checken”, zegt Bagshawe. “Is het nog steeds een ‘nee’? Vraag dan of ze je rechtstreeks willen doorverbinden met ‘revenue management’ en check het bij de dienst zelf. Als ze daar ook zeggen dat dit niet het geval is, dan mag je zeker vragen waarom.”

Volgens Bagshawe is het trucje haar iedere keer dat ze het geprobeerd heeft gelukt, wanneer de eerste klas nog niet vol zat.

Bekijk hieronder meer info over de truc:

Het is het proberen waard!