Skip to main content

Ben je de sleur van het dagelijks leven in Nederland een beetje zat, en denk je er wel eens over na om voor altijd naar een warm vakantie-eiland te vertrekken om een nieuw leven te beginnen? Dit is je kans! Het Griekse eiland Antikythera biedt gezinnen die er willen komen wonen een huis en 500 euro per maand!

De website van Antikythera omschrijft het eiland als: “Het is een van de kleinste, niet-gemoderniseerde, bewoonde Griekse eilanden. De plaatsen om dingen te kopen zijn beperkt, maar daar staat een onbeperkt aantal relax-mogelijkheden tegenover.”

Momenteel wonen er slechts 24 mensen op het 50 km2 grote Antikythera, dat tussen Kythira en Kreta ligt, en alleen in de zomer groeit dit aantal. In de wintermaanden begint het echter steeds meer op een verlaten spookeiland te lijken, dus neemt burgemeester Andreas Charchalakis maatregelen. Tegen de Griekse website iefimerida.gr vertelt hij: “Ons eiland is schitterend, maar in de wintermaanden is het zwaar. We zoeken naar gezinnen die deze plek nieuw leven in kunnen blazen.”

“Een paar dagen geleden kwamen er drie kleine kinderen met hun ouders naar Antikythira en de plek kwam helemaal tot leven. We hebben drie jonge gezinnen nodig, die Antikythira weer levendig maken en vullen met kinderstemmen.”

Neem hier een kijkje op het prachtige eiland Antikythera:

Bron: The Independent

 

Leave a Reply