Hans V, de man die voor de zoveelste keer verdacht wordt kinderen misbruikt te hebben in Kenia. Zijn Nederlandse dossier die gelekt is staat vol smerige details. Niet alleen over zijn daden, maar ook over zijn trieste verleden. Het aantal slachtoffers die de dupe waren van de acties van deze man is misselijkmakend. Bij de eerste misbruikzaak in Tilburg is boven water gekomen dat hij minimaal drie kinderen misbruikt heeft.

Het verleden
In zijn strafdossier bij de rechtbank in Breda blijkt dat Hans V. een moeilijk leven leidde. Hij werd geboren in 1952 en verloor zijn moeder al op een jonge leeftijd. Zijn vader was een militair met heftige alcohol problemen en losse handjes. De 17-jarige Hans was het geweld van zijn vader op een dag zat waardoor hij hem in een stevige houdgreep hield. Na dit incident heeft hij zijn zoon nooit meer aangeraakt.

Hans heeft in zijn jongere jaren gestudeerd aan de Sportacademie en runde een hondenkennel in Oud-Turnhout. Op zijn 37e keerde hij terug naar Tilburg waar hij een kapperszaak en leerwinkel startte. Naast het werken studeerde hij ook rechten aan de universiteit. “Het lijkt een poging om bij zijn vader in het gevlij te komen, die keek op tegen juristen” vertelt Hans aan een psycholoog.

Weeshuis
In Kenia opent V. een weeshuis genaamd Spring Chicken. Ook daar blijkt hij kinderen misbruikt te hebben. In 2001 moest hij in Nairobi voor de rechter verschijnen, omdat drie meisjes (12, 13 en 15 jaar) hem hadden aangeklaagd.Volgens Michael Wasonga van The Cradle, een stichting tegen kindermisbruik in Kenia, zijn het meerdere slachtoffers geweest. De politie vond een lijst met namen van zeventig meisjes. Er stond een aantekening bij of ze nog maagd waren of niet. Uit een document van The Cradle blijkt dus dat hij de weesjes meeneemt op vakanties naar de stad Mombasa waar hij hun ‘deelt’ met zijn vrienden. Na veel gedoe, waarin getuigen en ouders volgens internationale organisaties worden geïntimideerd en zelfs gearresteerd wordt de 69-jarige Hans vrijgesproken. Hij sticht een nieuw weeshuis buiten de stad.

Narcistische persoonlijkheid
Volgens een rapport van een klinisch psycholoog die in 1995 is opgesteld, heeft Hans een narcistische persoonlijkheid. Zelf geeft hij zijn verleden de schuld van de fouten die hij heeft gemaakt. Hans verklaart dat hij in 1992 na een avondje kermis werd ontvoerd door drie mannen. Ze hebben hem daarna verkracht in het stadspark en plassen over hem heen. Na het gruwelijke incident moest hij ze ook nog 8.000 gulden betalen. Hierdoor heeft Hans nachtmerries en ontwikkelt hij een slaapstoornis. Seksueel contact met donkere vrouwen is voor hem een uitweg. V. maakt foto’s met de vrouwen waar hij seks mee heeft en bewaart ze in een album met een plukje schaamhaar erbij.

Appartement in Kenia
In 2016 gaat de Keniaanse politie opnieuw op zoek naar Hans. Er zijn meldingen van misbruik die tussen 2011 en 2014 zijn plaatsgevonden in een appartement van V. in Nairobi. Daar zitten soms twintig meisjes tegelijkertijd, maar dit keer geeft hij de meisjes geld in ruil voor seksuele handelingen.

Check in de video hoe Peter R. de Vries Hans V. ontmaskerde: