Een Amerikaanse arts houdt zijn patiënten al 18 jaar voor de gek, hij is nu eindelijk aangeklaagd. Met het geld dat hij daarmee verdiende, leidde hij een luxeleventje. Zelfs kinderen kregen onnodige behandelingen van de horrorarts.

FBI

Dure penthouses, luxe auto’s en zelfs een privéjet: slechts een greep uit alle dure spullen die dokter Jorge Zamora-Quesada kocht met al het geld dat hij verdiende.

Inmiddels moet hij zijn luxe levensstijl afzweren, want hij zit in de cel. De FBI werkt aan een groot onderzoek tegen de man, waarbij alle patiënten van dokter Zamora-Quesada wordt gevraagd contact op te nemen met een speciale hotline. Dat schrijft CNN. De FBI schat dat de fraudedokter in totaal voor zo’n 240 miljoen dollar (omgerekend zo’n 204 miljoen euro) fraude heeft gepleegd. Hij wordt niet alleen voor oplichting verdacht, maar ook voor het in gevaar brengen van de levens van kinderen, ouderen en lichamelijk en geestelijk gehandicapten.

Artitis

CNN heeft verschillende slachtoffers gesproken. Zo kreeg de 19-jarige Roselie Ibarra de diagnose artritis. Elke keer dat ze bij de arts kwam, deed hij bloedtesten en werden er röntgenfoto’s gemaakt. „Hij gaf me ook één injectie in mijn rug. Hij wilde er nog meer geven, maar ik weigerde”, zegt Ibarra. Nu twijfelt ze wel echt of ze ooit artitis heeft gehad en laat ze zich weer opnieuw onderzoeken. Ook de 70-jarige Maria Zapata kreeg die diagnose. Voor de artritis kreeg ze herhaaldelijk injecties in haar knie. Maar haar klachten namen niet af. “Mogelijk heeft hij het erger gemaakt”, vreest de vrouw. Dat ze helemaal geen artritis heeft, hebben andere artsen inmiddels al vastgesteld.

Daarnaast zou de man, die drie ziekenhuizen runt, ook mensen chemotherapie hebben gegeven. Mogelijk hadden zij niet eens kanker.

Trots

De horrordokter wordt ervan verdacht een witwasconstructie te hebben gebruik in Mexico. Ook stak hij miljoenen dollars in dure auto’s, waaronder een gepersonaliseerde Maserati met zijn eigen initialen. Ook bezit hij twee penthouses, een flat in een skigebied en meerdere huizen en gebouwen in Texas. Als kers op de taart heeft hij een privé-jet van een miljoen dollar.

De vrouw van de dokter heeft tegenover de Amerikaanse nieuwszender ABC13 alle beschuldigingen ontkend. Ze blijft achter haar man staan: “Er is geen fraude gepleegd. Daar zijn we 100 procent zeker van. Ik ben heel trots dat ik de vrouw ben van dokter Jorge Zamora-Quezada.”
 
Hieronder de 10 Rijkste dokters ter wereld:
https://youtu.be/LE9B89SYSOQ