Hugo de Jonge: Méér Lockdowns zullen volgen als we de 2G-regel niet invoeren!

hugo de jonge

Ongevaccineerde mensen niet toelaten in de horeca is een strenge en ingrijpende maatregel, geeft Hugo de Jonge toe. Maar worden deze beperkingen niet toegepast dan zullen er meerdere lockdowns volgen.

Lockdown

Er is afgelopen week al een korte lockdown ingevoerd voor 3 weken. Langer dan het OMT heeft geadviseerd. Eind deze week wilt het demissionair kabinet met een wetsvoorstel komen om de 2G-regel in te voeren. Ben je gevaccineerd of genezen van het coronavirus dan kan je terecht op plaatsen waar een toegangsbewijs verplicht is. Dit komt te vervallen voor niet-gevaccineerden.

Er zijn partijen die twijfelen of dit niet tot uitsluiting zorgt voor mensen die niet zijn gevaccineerd.

2G-regel dilemma

De Jonge geeft aan dat het een dilemma is en dat die onderscheid liever niet wordt gemaakt. “Maar dat is geen gratis keuze” vertelt hij. Het zou volgens Hugo de Jonge of vaker dicht zijn of het 2G-beleid. Wel wilt hij benadrukken dat dit beleid alleen verplicht is op plekken waar het risico op besmetting hoog is. Het demissionair kabinet wilt de druk op de zorg verminderen. Verder mogen ondernemers zelf bepalen of mensen welkom zijn met een test.

Bekijk de video over de 2G-regel

Bron: Dvhn.nl