Humberto haalt hard uit naar Thierry Baudet, Baudet reageert

Humberto Tan heeft Thierry Baudet hard aangepakt na enkele heftige uitspraken van de politicus. Baudet noemde aids ‘een ziekte die nauwelijks bestaat voor blanke hetero’s.’

Humberto verloor een broer aan aids en vond de uitspraken bizar. Hij nam de tijd om Baudet persoonlijk aan te spreken voor de TV camera’s live in zijn show:

Humberto haalt uit naar Baudet

“Soms moet je niet zwijgen. Baudet noemt de kans dat een blanke hetero aids krijgt, kleiner is dan de kans dat ie door de bliksem wordt getroffen. Hij noemde de kans dat een blanke hetero de ziekte krijgt ‘verwaarloosbaar klein’. Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje”.

Aids

“De broer van Mark Rutte, de broer van Eberhard van der Laan, mijn broer. Alle drie overleden aan de gevolgen van aids, zoals zoveel mannen en vrouwen die zijn overleden aan aids”

“Ik kan er allemaal cijfers bijhalen, bijvoorbeeld van het Aidsfonds. Ik kan laten zien dat het kolder is wat hij zegt, maar daar gaat het bij hem niet om.”

“Dit verhaal zou de superioriteit van blanke heteromannen moeten onderstrepen. En als hij wordt aangesproken op die uitlatingen hebben ‘wij’ het niet goed begrepen en heeft ‘hij’ het niet zo bedoeld”

Peter R.

“Ik moest heel erg denken aan mijn collega Peter R. de Vries. Zijn credo was: als je goede mensen laat zwijgen, dan laat je het kwaad voortwoekeren. Dit was gewoon te ver. Waarom zou je dit in hemelsnaam doen?”

Hieronder de beelden en reacties:

Baudet reageerde met dit: