Een bekend Tsjechisch Instagram-koppel heeft de woede van de lokale bevolking van het Indonesische eiland Bali op hun hals gehaald, nadat ze het heilige water van een tempel gebruikten om hun achterste te wassen.

Op een video is te zien hoe fitnessmodel Sabina Dolezalova haar rokje omhoog trekt, waarna haar vriend Zdenek Slouka haar intieme delen nat spettert met het water van de fontein bij de Beji tempel, bij het populaire apenbos.

De Balinese senator Dr Arya Wedakarna spreekt van een schande en zegt dat het koppel de tempel heeft ‘lastig gevallen’ en op social media spreken mensen van een ‘walgelijke’ en ‘onacceptabele’ actie. Er wordt dan ook opgeroepen het stel voor altijd van Bali te verbannen.

Een vrouw schrijft: ‘I am not Balinese and not Hindu, but I am very insulted by their stupidity. It’s really insulting to Indonesia,’ en een ander: ‘Ban them for visiting any country especially Bali.. they just typical of tourist who don’t respect the place they visit.’

Sabina en Zdenek zijn geschrokken van alle commotie en hebben hun excuses aangeboden: ‘We are so sorry about the video from yesterday. We dishonoured the holy temple and the holy water in Ubud’, schrijft het koppel op Instagram. ‘We didn’t know it was hol] and we are so sorry about what happened’.

Bekijk het incident en de excuses van het Instagram-koppel hier: