iPhone 13 kopen en de iPhone 12 de deur uit? Let dan hier op!

De line-up van de iPhone 13 is er en veel Apple-liefhebbers staan ​​voor een grote vraag: moet ik upgraden naar het nieuwste model? Natuurlijk is er geen eenvoudig antwoord dat voor iedereen van toepassing is. De aankoopbeslissingen zijn complex en zullen altijd variëren, afhankelijk van het budget, wat de staat van je huidige smartphone is, jouw persoonlijke behoeften en de features van het nieuwe model.

Als je de recensies van iPhone 13, 13 Mini, iPhone 13 Pro en Pro Max hebt gelezen en je nog steeds niet kunt beslissen of je het geld er voor wil neerleggen, kan het helpen om de volgende belangrijkste verschillen te vergelijken. We zetten een aantal feiten op een rij om die beslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken.

(Nog) niet upgraden!

Apple’s iPhone 13 brengt verbeteringen in cameraprestaties, batterijduur en algemene snelheid. Maar moet je upgraden naar de iPhone 13 of niet? Het korte antwoord is dat de populaire iPhones, zoals de iPhone 12- en iPhone 11-bezitters deze upgrade waarschijnlijk kunnen overslaan, omdat hun telefoon nog in goede en moderne staat is en er niet veel is dat de ervaring betekenisvol verandert.

Als je een iPhone 12 hebt, is er op dit moment weinig reden om te upgraden. Deze uitvoering heeft namelijk veel gemeen met de iPhone 13. Ze hebben allebei 5G-ondersteuning, een levendige OLED 6,1-inch scherm, een snelle processor, geweldige camera’s en ondersteuning voor MagSafe-accessoires.

Tijd om te upgraden!

Apple AirPods

Degenen die oudere modellen bezitten, met name de iPhone XS en eerder, zullen waarschijnlijk veel te winnen hebben als het gaat om camerafuncties, levensduur van de batterij en snelheid van de software. De oudere iPhones van Apple die teruggaan tot de iPhone 6S-generatie ondersteunen nog steeds iOS 15, dat niet lang geleden werd gelanceerd, maar zullen lang niet zo snel en krachtig aanvoelen als recentere iPhone-modellen (klik hier voor een overzicht van alle iPhone modellen) die deze iOS beter ondersteunen.

Je mag het natuurlijk ook zelf bepalen

Om de keuze volledig bij jou te leggen, geven we hieronder de nog niet genoemde features van de nieuwe iPhone 13 weer. Zo kun je zelf in alle rust bepalen of je de grote overstap gaat maken naar het nieuwe model of niet. De grootste redenen om een ​​upgrade te overwegen zijn namelijk de camera-updates – vooral voor het opnemen van video – en de langere levensduur van de batterij. Macrofotografie (foto’s maken op 2 centimeter afstand), filmen in portretmodus (tijdens en na het filmen wisselen van focus) en in ProRes formaat (bioscoopwaardige kwaliteit!) en betere foto’s maken bij weinig licht kunnen je foto en filmtalent een enorme boost geven!