‘iPhone 13 krijgt nieuw scherm met opvallende feature! Niet iedereen blij mee’

De nieuwe iPhone 13 moet nog uit komen, maar er wordt steeds meer over bekend via uitgelekte info. Het toestel krijgt volgens de nieuwste leak een nieuw scherm met feature waar niet iedereen blij mee is

De leak komt van een betrouwbare Apple-watcher Mark Gurman in zijn nieuwe ‘Power On’-nieuwsbrief. De iPhone 13 zal een nieuw soort scherm krijgen voor “betere accuduur en de mogelijkheid voor een Apple Watch-achtige always-on modus”.

Met de Always-On staat je scherm de hele tijd aan, en wordt o.m. de tijd, het weer of meldingen op een energiezuinige manier weergegeven. O.a. de Apple Watch heeft deze functie al.

Het gaat dan bij de iPhoene 13 om een 120Hz LTPO-paneel dat dynamisch kan verversen. De huidige iPhone ververst normaal 60 keer per seconde, by always-on gaat het met LTPO terug naar 1 verversing per seconde.

De Always-On feature is niet bij iedereen geliefd. Veel mensen vinden de functie nutteloos, voor alleen maar klok kijken. Of zijn bang dat deze feature te veel batterij zal gaan opeisen. Maar met het nieuwe energiezuinige LTPO paneel zou dit geen probleem moeten zijn. Het zou zelfs meer batterijwinst op moeten leveren omdat je niet steeds je scherm aan -en uit hoeft te zetten voor even een melding checken.

Hieronder meer info in de videos: