Ik denk dat we kunnen constateren dat Boef heel slecht het nieuwe jaar in is gegaan. Hij wordt van alle kanten belachelijk gemaakt en geboycot, vanwege zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Nu is de discussie losgebarsten of al die boycots terecht zijn. Boef heeft inmiddels zijn excuses aangeboden is natuurlijk lang niet de eerste bekende artiest die iets vrouwonvriendelijks heeft gedaan/gezegd.

Sterker nog, als jij je tv aanzet, vliegen de vrouwonvriendelijke opmerkingen je om de oren. Dat wordt zo vaak gedaan, dat het normaal is geworden.

Maar als een Algerijn het zegt, dan is het een probleem. Nu moet je begrijpen dat ik een feministe ben en zeker niet goedkeur wat Boef heeft gedaan. Totaal niet. Wij weten natuurlijk niet hoe Boef echt over vrouwen denkt, maar als dat het beeld is dat hij heeft, dan is dat zorgelijk. De reacties op het incident zijn echter ook zorgelijk.

Wij leven in een land, waarin we graag de illusie ophouden dat iedereen zeer ontwikkeld en ruimdenkend is, maar dat is nu eenmaal niet zo. Zodra een Arabier iets verkeerds over vrouwen zegt, wordt dat helaas vaak veel breder uitgemeten in de media en wordt het vaak meteen gelinkt aan extremistische gedachten.

Extremistische gedachten waarvan Boef al heeft bewezen dat hij ze niet heeft, toen hij homo’s verdedigde bij RTL Late Night. Nogmaals, wat Boef heeft gedaan is natuurlijk één en al verkeerd. Maar wat hij heeft gedaan, doen duizenden anderen van zijn leeftijd en erboven elke dag. Het enige verschil is dat Boef in the spotlights staat en dus extra goed op moet letten op wat hij zegt. Boef is een rapper en het lijkt wel alsof wij allemaal vrouwonvriendelijkheid geaccepteerd hebben in muziek, maar zodra een rapper het op zijn Snapchat zet, is het een probleem.

Velen in de NL scene gaven hun mening en zetten vraagtekens op de manier hoe mainstream media en mainstream publiek er mee omgaat, zoals Jiggy Dje, Kempi, Jack Shirak, Willie Wartaal, Tim Beumers en meer..

Lees hieronder een paar meningen van NL artiesten:

WILLIE WARTAAL


JIGGY DJE

In support van een jonge man die onlangs iets zei dat op geen enkele manier goed te praten valt en dat daarom zorgde voor terechte kritiek; deze post. Ik ken ‘m niet heel goed maar weet dat hij een hoop heeft meegemaakt en desondanks, langs de standaarden die daarvoor gelden aan deze kant van de wereld, een heel succesvol bestaan voor zichzelf heeft weten te creëren. Helaas is dat niet genoeg om het ook werkelijk altijd goed te doen, het is bovendien niet genoeg om je te redden als je een fout maakt. Maar is het een reden om hárder gestraft te worden dan een ieder van ons? Dat vind ik niet. Ik hoop dat hij leert hier van. En niet leert dat hij voortaan zijn mond houdt omdat het slechte pr oplevert, maar leert waarom mensen zo fel reageren op wat hij zei. Wellicht moeten we daar allemaal van leren. Immers: "Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen". Hou je hoofd omhoog @boef072.

A post shared by Vincent Patty (@jiggydje) on

In support van een jonge man die onlangs iets zei dat op geen enkele manier goed te praten valt en dat daarom zorgde voor terechte kritiek; deze post. Ik ken ‘m niet heel goed maar weet dat hij een hoop heeft meegemaakt en desondanks, langs de standaarden die daarvoor gelden aan deze kant van de wereld, een heel succesvol bestaan voor zichzelf heeft weten te creëren. Helaas is dat niet genoeg om het ook werkelijk altijd goed te doen, het is bovendien niet genoeg om je te redden als je een fout maakt. Maar is het een reden om hárder gestraft te worden dan een ieder van ons? Dat vind ik niet. Ik hoop dat hij leert hier van. En niet leert dat hij voortaan zijn mond houdt omdat het slechte pr oplevert, maar leert waarom mensen zo fel reageren op wat hij zei. Wellicht moeten we daar allemaal van leren. Immers: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen”. Hou je hoofd omhoog @boef072.

JACK SHIRAK

Hoi Nederland, Kennen jullie Boef? Boef is die rapper die onlangs die domme uitspraak over vrouwen heeft gedaan ja, maar KENNEN jullie boef ook echt? Ik zou willen dat jullie boef zouden kennen, zoals ik hem ken. Een supervriendelijke jongen die ik als ruimdenkend en oprecht ervaar. Ook is hij een jonge jongen die net als ieder ander mens wel eens een fout maakt. Begrijp me niet verkeerd; het is inderdaad dom wat hij heeft gezegd. Heel Nederland, inclusief hijzelf, is het daarmee eens. Maar betekent dit dat hij dan moet worden geboycot en kapot moet worden gemaakt? Tegenwoordig leven we in een tijd waarin elkaar haten, elkaar kapotmaken en lelijke dingen over elkaar zeggen op het internet heel normaal is geworden. We plaatsen haatcomments, gooien bier naar mensen die we niet leuk vinden en plaatsen dislikes veilig achter ons scherm met als gevolg dat mensen letterlijk en figuurlijk kapot worden gemaakt. Het wordt tijd dat we het ook durven op te nemen voor de mensen die hier de dupe van zijn, zonder dat dat betekent dat we goedkeuren wat hij/zij gedaan heeft. Iedereen maakt fouten en iedereen verdient een tweede kans, ook Boef. Ik denk dat we hier allen een mooie les uit kunnen halen: behandel elkaar met respect! Dit geldt voor Boef, maar ook voor degene die zo heftig op Boef reageren. Boef is ook maar gewoon Boef man.

A post shared by JACK $HIRAK (@shirak) on

Hoi Nederland,
Kennen jullie Boef? Boef is die rapper die onlangs die domme uitspraak over vrouwen heeft gedaan ja, maar KENNEN jullie boef ook echt? Ik zou willen dat jullie boef zouden kennen, zoals ik hem ken. Een supervriendelijke jongen die ik als ruimdenkend en oprecht ervaar. Ook is hij een jonge jongen die net als ieder ander mens wel eens een fout maakt. Begrijp me niet verkeerd; het is inderdaad dom wat hij heeft gezegd. Heel Nederland, inclusief hijzelf, is het daarmee eens. Maar betekent dit dat hij dan moet worden geboycot en kapot moet worden gemaakt? Tegenwoordig leven we in een tijd waarin elkaar haten, elkaar kapotmaken en lelijke dingen over elkaar zeggen op het internet heel normaal is geworden. We plaatsen haatcomments, gooien bier naar mensen die we niet leuk vinden en plaatsen dislikes veilig achter ons scherm met als gevolg dat mensen letterlijk en figuurlijk kapot worden gemaakt. Het wordt tijd dat we het ook durven op te nemen voor de mensen die hier de dupe van zijn, zonder dat dat betekent dat we goedkeuren wat hij/zij gedaan heeft. Iedereen maakt fouten en iedereen verdient een tweede kans, ook Boef. Ik denk dat we hier allen een mooie les uit kunnen halen: behandel elkaar met respect! Dit geldt voor Boef, maar ook voor degene die zo heftig op Boef reageren.
Boef is ook maar gewoon Boef man.

KEMPI

Deze jongeman zijn leven is een achtbaan. Dat is niet niks. Faam is iets heel heftig en intens vooral op die level. Die man is jong en maakt foute net als ieder mens. Wat ie zei is niet goed. Maar om te zien hoe een heel land over een persoon heen valt voor iets waar die op dit moment ZEKER spijt van heb is te veel. Je weet nie hoe t is om op deze manier in de spotlights te staan. Shit is heftig. Een tik op de vingers was voldoende. Om hem nu met zn alle te stenigen is teveel. We zijn mensen en we maken fouten. Moge God hem begeleiden door dit alles zodat ie kan doen waar ie goed in is. Hits maken en zichzelf onstijgen. Stay strong young King. #HogeBomenVangenVeelWind