Ismail Ilgun mag programma over online shaming niet presenteren van VPRO! Hij reageert!

De VPRO zou een programma met Ismail Ilgun maken over online shaming, maar ziet daar vanaf. Dat laat een woordvoerder weten aan de Volkskrant. Volgens de woordvoerder zouden ze ‘klachten van vrouwen hebben gehad’. Op Instagram reageert Ismail.

Ismail maakte in het verleden voor YouTube een aantal interviews met mensen die geassocieerd werden met seksueel ongewenst gedrag. Zo sprak hij eerder vlogger Youness Ouaali, die veroordeeld werd wegens s*ks met een minderjarige.

Treitervlogger

Daarnaast heeft Ismail een verleden als ‘treitervlogger‘ vanwege eerdere YouTube-filmpjes en ook dat viel niet in goede aarde. ‘We waren al langer met hem in gesprek over zijn gedrag op internet’, vertelde de VPRO-woordvoerder aan de Volkskrant. ‘Er zitten heel gevoelige onderwerpen in deze serie. Een presentator moet zich goed kunnen inleven en een kritische houding kunnen aannemen, vooral tegenover mensen die zich schuldig maken aan shaming.’

Ismail reageert

Ismail reageerde vandaag op Instagram. ‘Mijn reactie komt er nog aan. Liever geduldig maar goed dan gehaast en minder goed’, schreef hij in zijn story.

Bekijk de reactie van Ismail hieronder:

Bron: AD, YouTube, Instagram