Skip to main content

Voormalig Powned-verslaggever Jan Roos is zondagavond voor de deur van zijn eigen huis in het Noord-Hollandse Bergen in elkaar geslagen. Op Twitter deelt hij een foto van zijn verwondingen.

De 42-jarige Roos, die Powned in 2015 verliet voor een (mislukte) carrière in de politie, verliet ’s avonds zijn huis om pizza’s te gaan halen, toen er ineens twee ‘ongure types’ op hem afkwamen. “Ik kon me niet verweren omdat bij de eerste vuistslag mijn bril met min zes-glazen van mijn hoofd vloog. Verweren was zinloos omdat ik zonder bril nagenoeg blind ben.”

Roos liep onder meer een blauw oog, dik oor, zwellingen, bloeduitstortingen en schrammen op. “Straks wordt in het ziekenhuis een röntgenfoto van mijn neus gemaakt omdat die zeer waarschijnlijk is gebroken”, zo citeert het Algemeen Dagblad hem. Ook denkt hij een ‘kleine hersenschudding’ te hebben opgelopen. “Want ik ben draaierig en heb knallende koppijn.” een

Hij vermoedt dat de reden van de aanval een artikel in een lokale krant was over een van de twee mannen, dat overigens helemaal niet door Roos is geschreven. “Een van de twee zorgt al een tijdje voor overlast in de buurt waar ik woon. Op het moment dat een van de mannen tegen me begon te schreeuwen, heb ik me alleen verbaal verweerd door te roepen ‘donder lekker op’. Vervolgens kreeg ik een volle ram tegen mijn hoofd, waardoor mijn bril op de grond viel en ik feitelijk niks meer kon doen. Terugslaan was zinloos, omdat ik zonder bril een soort Jules de Korte ben en toch niks zou raken.”

Roos heeft inmiddels aangifte gedaan van zware mishandeling.

Leave a Reply