‘Jay-Z is officieel de eerste Hiphop Miljardair ooit!’

Jay-Z is officieel de eerste Hiphop Miljardair ooit!

Jay-Z is de eerste hiphop-artiest die een miljardair is geworden, zo meldt financieel magazine Forbes in hun cover-story zojuist! Daarmee wint hij dus de race van Diddy en Dr Dre.

Het artikel begint met een herinnering aan een ontmoeting van 2010 tussen de rapper en miljardair Warren Buffet, waarvan de tachtigjarige onder de indruk was. “Jay geeft les in een veel groter klaslokaal dan ik ooit zal lesgeven,” zei hij. “Voor een jonge persoon die opgroeit, is hij de man om van te leren.”

Jay-Z Miljardair 2019

Bijna 10 jaar later onderzoekt het tijdschrift het imperium van Jay – dat muziek, een streamingdienst, drank, kunst en belangen in andere bedrijven overspant – en bepaalt dat het “een bescheiden 1 miljard dollar waard is.”

Het merkt ook op dat hij zijn imperium zelf heeft opgebouwd, met eigen merken: de Rocawear-kledinglijn (verkocht voor $ 204 miljoen in 2007); D’Ussé, een cognac waar hij mede-eigenaar van is met Bacardi; Tidal, de service voor het streamen van muziek; en zijn veelzijdige Roc Nation muziek- en sportimperium.

Forbes berekende het bezit van Jay-Z door “de belangen van de kunstenaar in bedrijven zoals Armand de Brignac champagne te bekijken en vervolgens zijn inkomen bij elkaar op te tellen, rekening houdende met zijn superster lifestyle uitgaven.” Vervolgens werd alles nog eens gecheckt door “een selectie externe experts”.

Hieronder Jay’s bezit:

Bron: Forbes