Jongeren op Urk spelen WO2 soldaten en slachtoffers na! Nederland in shock! (Beelden)

Er is bizar nieuws uit Urk, dat zorgt voor schok in Nederland. Jongeren op het eiland hielden een verkleed feestje en toneelstukje op straat, maar deze was nogal bizar. Ze speelden namelijk verkleed als Nazi SS soldaten en slachtoffers executies na.

Jongeren op Urk

Op de beelden is te zien hoe enkele van hen rondliepen in Nazi pakken en enkelen verkleed als burgers die vluchten en gevangen worden genomen. Een iemand was zelfs in een boevenpak met een Jodenster, en wordt “onder vuur wordt genomen”.

Spelen Nazi SS soldaten na

Deze bizarre straat theater beelden hebben ook de gemeente Urk bereikt. Ze onderzoeken nu met de politie en het openbaar Ministerie of wat er te zien is op de beelden strafbaar is.

Burgemeester Urk verbijsterd

Burgemeester Cees van den Bos van Urk heeft vol onbegrip gereageerd. Volgens hem ging het om een coronaprotest. ‘Ik heb begrip voor deze discussie, maar geen enkel begrip voor de manier waarop’

‘Met een groot gevoel van afgrijzen en hevige teleurstelling heb ik afgelopen zondag beelden ontvangen waarin een kleine groep jongeren op Urk betoogt tegen de maatregelen. De manier waarop zij dit deden, verafschuw ik niet alleen persoonlijk ten zeerste maar wij allen als gemeente Urk’

Hieronder enkele van de beelden die verschenen:

Urk de gekSSte: Jongeren spelen liquidatie Joodse gevangene op straat na
Urk de gekSSte: Jongeren spelen liquidatie Joodse gevangene op straat na

Bron: Stentor, AD, Vkmag