Kabinet: Prinses Amalia mag met een vrouw trouwen als zij dat wil

Het Kabinet heeft gereageerd op geruchten dat prinses Amalia wellicht uit de kast zou willen gaan komen bij Claudia de Breij. Ze hebben er geen bezwaar tegen mocht dat zo zijn.

Amalia mag met een vrouw trouwen

We zien geen bezwaren als de troonopvolger wil trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht. Dat schrijft premier Mark Rutte.

Rutte vermeldt echter niet hoe het zit met de troonopvolging door mogelijke kinderen die in dat huwelijk kunnen worden geboren.

Premier Rutte legt uit

De verklaring van Rutte luidt: ,,Het kabinet vindt dat de erfopvolger ook kan trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht en ziet geen beletsel voor een toestemmingswet voor een huwelijk van een erfopvolger met een persoon van hetzelfde geslacht. Het kabinet ziet dus niet dat een troonopvolger of de Koning afstand zou moeten doen van de troon wanneer hij/zij zou willen trouwen met een partner van hetzelfde geslacht”

Tot nu toe was het regeringsstandpunt sinds 2000 dat een troonopvolger de troon zou moeten opgeven als diegene wil trouwen met een partner van hetzelfde geslacht.

Bron: Telegraaf, AD, NOS