Kabinet kondigt officieel versoepelingen plan aan!

Premier Rutte en minister De Jonge hebben bevestigd dat het niet mogelijk is om vanaf 21 april te gaan versoepelen. Ze bevestigen echter een plan om vanaf 28 april wél te versoepelen!

Rutte: “Feit is dat er elke dag mensen dood gaan door covid. Er zijn twee werelden: buiten het ziekenhuis en binnen. Mensen in de zorg lopen op hun tandvlees. De besmettingen lopen nog steeds op.”

“Het wordt steeds moeilijker ons aan de maatregelen te houden. Ons geduld raakt op en dat is begrijpelijk. Maar de werkelijkheid is dat het einde eindelijk in zicht is. We zijn bijna over de piek van de derde golf. Als dat gebeurd kunnen we versoepelen.”

Versoepelingen Plan

“Het is waar dat we de eerste stappen op 21 April wilden zetten. Maar dat komt echt te vroeg. we gaan het per week bekijken. De nieuwe mogelijke datum is 28 april.”

Avondklok, terrassen, winkels

De Jonge: “We komen vanaf 28 april met 5 stappen om te kijken naar versoepelingen. De eerste stap zal alles te maken hebben met cijfers in de ziekenhuizen. Volgende week kijken we, als de cijfers het toestaan, naar: Avondklok afschaffen, meer mensen ontvangen maar ook terrassen, winkels en horeca gedeeltelijk openen.

Buiten activiteiten, sport

Over twee weken kijken we naar stap 2: buiten dingen mogelijk maken en sporten. Pretparken, dierentuinen en sportscholen. Tot de zomer nemen we per 3 weken stap 3, 4 en 5 tot er alleen de basis maatregelen over zijn.

Ook toegangstesten zullen we als de situatie het toelaat steeds meer toepassen op grotere schaal en meer evenementen.

Vaccins

Vaccineren blijft naast de basismaatregelen als handen wassen noodzakelijk om uit deze crisis te komen Begin juli zou iedereen die wat wil voor een prik in aanmerking kunnen komen. Het vaccineren gaat zo snel als we kunnen. De leveringen van vaccins zijn bepalend in de snelheid van prikken”

“Veiligheid blijft belangrijk. De gevolgen van het nieuws van vandaag: de pauze in levering van Janssen-vaccins, moeten we bekijken.”

Kijk hieronder LIVE

Bron: Youtube