Kanye West is weer op Twitter en hij heeft onthuld dat de huidige tweets, die elkaar in snel tempo opvolgen, onderdeel zijn van zijn eerder aangekondigde filosofieboek.

Zijn opmerkelijke terugkeer op Twitter nadat hij vorig jaar in mei zijn sociale media-accounts sloot, blijkt een specifiek doel te hebben.

Zo schrijft Kanye zelf: „Trouwens, dit is mijn boek, dat ik in real time schrijf. Geen uitgever of redacteur zal me vertellen wat ik waar moet neerzetten of hoeveel pagina’s ik moet schrijven. Dit is geen financiële kans, dit is een aangeboren behoefte om expressief te zijn.”

Achter elkaar schrijft hij zijn ideeën over tijd, geld, creativiteit. Ook raadt hij aan geen contractuele verplichtingen aan te gaan die je creativiteit beperken.

Het lijkt erop dat de ster in een bespiegelende fase zit en zijn adviezen zouden dan ook heel goed op hemzelf kunnen slaan, na zijn mentale crisis van twee jaar geleden, de plotstelinge breuk met zijn management in maart dit jaar.

Maar zijn volgers smullen ook van zijn levenswijsheid. Zijn eerste tweets werden door meer dan honderdduizend volgers geliked, de meest recente delen van zijn boek werden tussen de dertig- en veertigduizend ’gelezen’.

Zie ook: