Een van de grootste hit van afgelopen jaar was natuurlijk Boef’s ‘Habiba’. Het succes van het nummer was mede te danken door de bijbehorende videoclip, die onder andere de 3FM-award pakte voor bete videoclip van het jaar. De clip van Habiba werd opgenomen in Kiev, een populaire plek voor het opnemen van muziekvideo’s.

In de hoofdstad van Oekraïne vind je nog veel wijken met grijze, oude flats die een perfect decor zijn voor de echte rauwe streetvibe. Ook is de Kiev een van de goedkoopste steden van Europa, en daarmee financieel aantrekkelijk voor de grotere videoproducties. Bovendien zijn de Oekraïense autoriteiten een stuk soepeler  dan steden als Londen en Amsterdam, waar ze door de overvloed aan aanvragen minder snel bereidt zijn om toestemming te verlenen voor opnames.

Boef was overigens niet de eerste artiest die Kiev heeft uitgekozen als locatie voor zijn clip. Eerder namen grote internationale artiesten als Coldplay, Nathalie Imbruglia, Years & years en de Amerikaanse electro-pop artiest Santigold al clips op in Oekraïne.

Een van de meest bekende lokale artiest de electro-band Onuka, van onder andere hun hit Misto.