Koreaanse koekjes door Squid Game super populair! Zo maak je ze

Squid Game is een van de populairste series ooit aan het worden. Een van de bizarre spellen in de serie is een koekje maken en opeten zonder te breken, met je leven op het spel. Dat koekje is net als de serie extreem populair aan het worden.

Koreaanse koekjes Squid Game

Het koekje heet ppopgi beter bekend als dalgona-koek of honeycomb. Het Zuid-Koreaanse koekje wordt verkocht bij scholen. Kinderen moeten een vormpje kiezen en moeten de koek rond de afdruk eten zonder te breken.

Als dat lukt krijgen ze een beloning, maar in de serie wordt dus je leven gespaard. De koek wordt gemaakt met een kom met platte bodem, drie eetlepels suiker, bakpoeder en natuurlijk de vormpjes.

Zo maak je ze:

Doe de suiker in een pannetje en roer er op middelhoog vuur doorheen totdat deze volledig is opgelost. Vervolgens doe je er een snufje baking soda bij. Roer opnieuw tot het spul gemengd en vloeibaar is.

Gooi het mengsel op een bakplaat en vorm een cirkel. Dat kan met een glas, een koekjesvorm of met je eigen creativiteit. Terwijl de suiker hard wordt, druk je voorzichtig met het andere vormpje… Maar kijk uit: ZONDER TE BREKEN dus!!

Hieronder de bizarre koekje scene en recept video:

Recept video: