Kritiek winst Nederlandse Julia in K2 zoekt K3: “Weer blond, weinig diversiteit”

Zaterdagavond pakte de 19-jarige Nederlandse zangeres Julia de winst in K2 zoekt K3. Wat betekent dat ze zich mag aansluiten bij de meidengroep. Volgens Studio 100-baas Gert Verhulst mocht iedereen zich opgeven om het nieuwe K3-lid te worden. Man, vrouw, zwart, wit, non-binair, maakte allemaal niets uit. Toch vinden veel mensen het verdacht dat er vier blonde meiden zijn overgebleven en de diversiteit visie niet is gewaarborgd.

K2 Zoekt K3

In 2009 werd K2 Zoekt K3 voor het eerst uitgezonden toen Kathleen, één van de orginele K3-leden de groep verliet. De Nederlandse Josje won het programma destijds en verliet 6 jaar later gezamenlijk met de andere leden de groep. Waardoor er een compleet nieuwe K3 ontstond met: Hanne, Marthe en Klaasje.

Maar nu ook het doek is gevallen voor de Nederlandse Klaasje heeft Julia haar plek weten de bemachtigen als het nieuwe K3-lid.

Weinig diversiteit

Studio 100-baas Gerst Verhulst gaf aan het begin van het programma aan dat het dit jaar wel wat diverser mocht. Volgens hem was dat exact waar K3 voor staat: Kleur, zelfacceptatie en lekker jezelf kunnen zijn.

Zo hoopte veel fans dat de opvolger van Klaasje een man zou worden. Maar dat is helaas niet gebeurd. Ook onderzoeksjournalist Rob Goossens had voor de finale de toekomst voor een ‘diverse’ nieuwe meidengroep de hoop opgegeven: ”Uiteindelijk wil je toch in de finale iets te kiezen hebben, en ik heb nu niet echt het gevoel dat er iets te kiezen valt”. De twee mannen die in de halve finale stonden moesten namelijk het programma verlaten.

Bekijk beelden van Julia en haar winst hieronder:

Bron: Flair, YouTube, Instagram – @juliaboschman_