Kunstenaar verkoopt onzichtbaar kunstwerk voor $18.000

onzichtbaar kunstwerk

Italiaanse kunstenaar Salvatore Garau heeft een heel bijzonder kunstwerk geveild. Zo heeft hij een onzichtbaar kunstwerk gemaakt. Volgens hem is het kunstwerk niet materieel. In andere woorden: het bestaat niet. Toch is het hem gelukt iemand zo ver te krijgen $18.000 te betalen voor… lucht.

Kunstwerk van lucht

Salvatore Garau heeft zijn onzichtbare kunstwerk ‘Io Sono’ genoemd, ofwel ”I am”. Het kunstwerk zou eerst verkocht worden voor een bedrag tussen de 6.000 en 9.000 euro. Nadat er geboden werd, werd de prijs echter steeds hoger. Garau heeft kritiek gekregen op het feit dat hij niets verkocht heeft voor zo’n hoge prijs. Volgens hem is het echter niet ”niets”, maar een ”vacuum”.

Het is overigens ook niet de eerste keer dat Salvatore Garau een onzichtbaar kunstwerk heeft gemaakt, al heeft hij er nog nooit zoveel geld mee verdiend. Twee weken geleden plaatste de kunstenaar een video op zijn Instagram pagina, van zijn eerste onzichtbare kunstwerk. Er is een vakje te zien op de grond, waar het kunstwerk in zou staan. ”Jij kan het niet zien, maar het bestaat. Het bestaat uit lucht en energie”, stelt Garau er zelf over. Bekijk de video hieronder.

Meer weten over het onzichtbare kunstwerk? Bekijk dan dit filmpje!

Bron, beeld: Zero Hedge