Dinsdag deelde het tijdschrift Forbes zijn jaarlijkse ranglijst van de rijkste mensen van de wereld voor 2019, en kondigde aan dat Jenner niet alleen voor het eerst op de lijst van de miljardair stond, maar ’s werelds jongste miljardair is. “Het zakenmagazine rangschikte Jenner ook als de 2057ste rijkste persoon ter wereld. De 21-jarige werd  twee jaar jonger een miljardair dan de Facebook-medeoprichter Mark Zuckerberg, die de titel op de leeftijd van 23 opeiste.

Kylie Cosmetics

Haar fortuin komt van haar make-up bedrijf Kylie Cosmetics waar ze $ 29 lipkits verkoopt. Een set vloeibare lipsticks en een bijpassende lipliner samen met vele andere make-up producten. Toen zij met Forbes sprak, zei Kylie: “I didn’t expect anything. I did not foresee the future,” Jenner said in an interview with Forbes. “But [the recognition] feels really good. That’s a nice pat on the back.”

Volgens The Guardian komt bijna alle omzet van Kylie Cosmetics rechtstreeks van haar accounts op social media. Ze heeft 128 miljoen volgers op Instagram en heeft een van de meest bekeken accounts op Snapchat. Bovendien wordt ze gevolgd door 26,7 miljoen op Twitter. In 2018 haalde Kylie Cosmetics naar schatting $ 360 miljoen binnen, volgens Forbes.

Het bedrijf zou minstens 900 miljoen dollar waard zijn, met Jenner die een belang van 100% bezit. Er werd ook opgemerkt dat het bedrijf slechts zeven fulltime medewerkers in dienst heeft. Hoewel Kylie nu officieel deel uitmaakt van de miljardairsclub, blijft ’s werelds rijkste persoon de Amazon-oprichter en chief executive Jeff Bezos met een vermogen van $ 131 miljard en een stijging van $ 19 miljard in 2018.

Bekijk de video hieronder voor het interview met Kylie Jenner bij Forbes.