Je zou denken dat hoe langer je per nacht slaapt, hoe gezonder het voor je lichaam moet zijn. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat meer dan 8 uur slaap helemaal niet goed voor je is en dat je er zelfs eerder door kunt doodgaan.

Een mens heeft gemiddeld tussen de 7 en de 9 uur slaap nodig, maar sommigen vinden het lekker om zich daarna nog een paar keertjes om te draaien. Een slecht idee, blijkt uit een de bevindingen van onderzoekers van de Keele University, die slaappatronen van 3 miljoen mensen tussen 1970 en 2017 bestudeerden.

De onderzoekers vonden uit dat mensen die langer dan 8 uur per nacht slapen, een verhoogde kans op hartziekten hebben van 44%. Hoofd van de studie, Dr. Chun Shing Kwok zegt tegen The Mirror: “Our study has an important public health impact in that it shows that excessive sleep is a marker of elevated cardiovascular risk.”

De reden hiervoor wordt gezocht in het feit dat doordat je langer slaapt, je per dag minder tijd hebt voor activiteiten, waardoor je in mindere conditie raakt. Luiheid kan dus letterlijk je dood tot gevolg hebben.

Moeite met opstaan blijkt teken van superintelligentie