Lil Kleine nu tóch weer te horen op Radio FunX! Zender legt uit

Een woordvoerder van FunX heeft aan Shownieuws laten weten dat het radiostation toch weer muziek van Lil Kleine gaat draaien. Nadat het nieuws uitbrak dat Kleine ervan verdacht werd zijn vriendin mishandeld te hebben, gaf het radiostation aan niet langer muziek van de rapper te zullen draaien.

Lil Kleine op FunX

Omdat er geen aanklacht is ingediend tegen Lil Kleine, heeft Funx besloten toch weer muziek van de rapper te draaien. Wel wil het radiostation zich meer richten op het in gesprek gaan met de doelgroep, over onderwerpen als huiselijk geweld. Dit bleek nodig, na de heftige reactie van het publiek.

Een woordvoerder besprak de situatie met Shownieuws: ”Door het verhaal van Lil’ Kleine is wel zichtbaar geworden dat er veel stigma en taboe heerst rondom dit onderwerp, daar blijven ze samen met het publiek en de dj’s het gesprek over voeren.”

Bilal

Bilal Wahib’s boycot blijft voor zover bekend voorlopig geldig bij de radiostations Qmusic, Slam, FunX en 3FM, zo meldde het Parool vorige week. Zijn situatie is nog steeds onduidelijk. De woordvoerder toen: “FunX en 3FM hebben besloten om de muziek van Oussama en Bilal niet meer te draaien totdat er meer duidelijkheid is. Op basis daarvan zal eventueel een nieuw besluit worden genomen.”

Aanklacht 

Er is geen aanklacht ingediend tegen de rapper omdat zowel hij als Jaimie ontkend hebben dat er sprake was van fysiek geweld. Het koppel heeft hier ook een statement over uitgebracht, waarin ze zich uitspreken over het media circus. Zijn manager heeft inmiddels ook laten weten dat Lil Kleine professionele hulp gaat zoeken.

Bekijk hun statement hieronder

Bron, beeld: Youtube, Parool, Shownieuws