Lil Kleine is momenteel op vakantie in Indonesië. Daar liet hij zijn volgers op Instagram Live een ‘dolfijnenhel’ op Bali zien. De rapper is woedend over de omstandigheden waarin de dieren moeten leven.

Volgens Kleine zijn veel toeristen onwetend over de situatie. “Deze dolfijnen zitten levenslang gevangen in hun kooi. Iedereen denkt dat wij mensen zijn die dit heel leuk vinden maar stiekem zijn wij warriors”, zegt hij in de video met de hashtag #freebalidolphins.

“De dolfijn is mijn lievelingsdier. Dit is allesbehalve lief. Eigenlijk is dit een soort dolfijnenhel. Het liefst bevrijd ik je nu, jongen”, zegt hij tegen een van de dolfijnen. “Kan je het je voorstellen dat je levenslang onschuldig in een kooi zit en je mensen moet entertainen? Alsjeblieft jongen, steun de movement, en laat deze diertjes vrij op een dag.”

Verder zegt hij dat de misstanden met dolfijnen niet alleen op Bali voorkomen, maar dat het bijvoorbeeld ook op Curaçao gebeurt. “Het is gewoon niet eerlijk. Dit is niet hoe het leven hoort te zijn. Als je nou een beetje verstand hebt, begrijp je dat dit niet klopt en moet je er een beetje boos om worden. Alle kleine beetjes helpen. Iedereen die dit zich realiseert is er één bij.”

Onlangs presenteerde Lil Kleine zijn eigen kledinglijn, waarbij Olcay Gulsen niet welkom was: