Lil Wayne had bijna zijn iconic line ‘F is for phenomenal’ verwijderd

Lil Wayne, ofwel Weezy F. Baby, is altijd een beetje mysterieus geweest over de ‘F’ in zijn naam. Fans speculeren er al jaren over en er zijn zelfs hele lijsten gewijd aan de betekenis, maar er is nooit echt een concreet antwoord op gekomen. De rapper leek het mysterie enigszins op te lossen, met zijn track ‘Yes‘. Hierop stond de line: ‘Weezy F. baby and the F is for phenomenal.’ Nu blijkt echter dat Lil Wayne deze iconische line van zijn mixtape wilde halen, omdat hij een spelfoutje heeft gemaakt.

Lil Wayne de Punchline King

Weezy staat bekend om zijn punchlines. Tot de dag van vandaag zijn er weinig rappers die zo goed met hun woorden kunnen spelen als hij. Fans namen dan ook aan dat ‘F is for phenomenal’ een punchline was. Uit een interview met Cortez Bryant, die al jarenlang met de rapper samenwerkt, is echter gebleken dat dit niet het geval was! Het was namelijk een spelfoutje. Lil Wayne dacht echt dat ‘phenomenal’ met een F begint en was dan ook erg boos toen hij erachter kwam dat hij een fout had gemaakt.

Cortez Bryant zei hierover: ‘Lil Wayne is een ontzettende perfectionist. Als hij een spelfoutje maakt, is het bewust. In dit geval was dat niet zo, daarom wilde hij de line ook erg graag verwijderen. Weezy was eigenlijk klaar met de hele mixtape. Toen was alles nog niet zo digitaal als nu. We hadden al duizenden CD’S, dus het kon ook niet meer gefikst worden.’

Benieuwd naar het interview?

Check het hieronder. Vanaf 19:00 hebben de heren het over Weezy F. Baby!

Bron en beeld: Complex.