Lockdown officieel verlengd! ‘Alles wijst op Derde golf’

Zoals verwacht heeft premier Rutte de Britse variant genoemd als grootste oorzaak om de maatregelen niet te versoepelen. De huidige Lockdown gaat juist iets langer duren.

Britse Variant

De Britse variant is te besmettelijk en de opkomst ervan moet dalen. De huidige lockdown is dus offcieel tot 2 maart verlengd. Op 23 februari wordt er opnieuw gekeken naar de situatie en is er een nieuwe persconferentie. 

Basisscholen open

De basisscholen gaan aanstaande maandag open. Bij een positieve test, gaat de hele klas in quarantaine en laat zich op dag 5 testen. Middelbare scholen blijven nog dicht tot 2 maart.

Derde Golf

“We snakken allemaal naar zekerheid, naar een duidelijk plan. Honderd procent zekerheid is niet te geven. We kunnen wel laten zien welke richting het op gaat. De besmettingscijfers dalen langzaam maar zeker. De aantallen in de ziekenhuizen dalen, langzaam. De koers wijst op een derde golf die onvermijdelijk op ons af komt. De Britse variant van het coronavirus.” 

Avondklok

Het OMT zal eind deze week met nieuw advies komen over de avondklok en of deze verlengd moet worden. De avondklok duurt officieel tot 10 februari maar kan dus ook verlengd worden.

Wat we zien is dat het na 21.00 uur stil is op straat. Het zoveelste bewijs dat het overgrote deel van de mensen zich aan de regels houdt. Vanwege de zorg over de Britse variant vragen we het OMT opnieuw om advies.”

Vaccinaties

De Jonge: “We zijn trager gestart met vaccineren dan onze buurlanden, maar dat zijn we aan het inhalen. Deze week staan er 250.000 vaccinaties gepland. Dat is hard nodig met de komst van het Britse variant.”

Bekijk hieronder de persconferentie Live! Spoel terug voor begin:

Bron: NOS, Parool, Youtube