In Londen schijnt het dat je cocaïne sneller je deur bereikt dan je pizza. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat de Global Drug Survey dit jaar heeft gedaan. het anonieme onderzoek heeft vragen gesteld om de realiteit van het drugsgebruik in de moderne wereld aan te geven en wilde vooral weten welke rol social media, smart phones en ‘the dark web’ hebben.

 

Een van de vragen waren hoelang het duurt voordat je cocaïne bezorgt krijgt aan je deur. daarna werd er gevraagd hoelang de pizza bezorger erover doet. Dankzij de dark web, waar drugs en illegale items worden aangeboden. Is het mogelijk om je drugs te bestellen en razendsnel te laten bezorgen door je brievenbus. ge-encrypeerde social media platformen zorgen ervoor dat dit allemaal in het geheim gebeurt.

Samen met New York en Berlijn is Londen een van de grootste drugs kapitalen ter wereld en is drugs even populair als fast-food. Het duistere netwerk dat dit aanbiedt is de grootste ter wereld en krijgt bestellingen van duizenden mensen uit verschillende landen. De Global Drugs Survey staat te kijken van de uitkomsten van het onderzoek en zullen ook dit jaar een onderzoek doen naar drugstesten op festivals en hoe cannabis rokers kunnen stoppen.

 

Als je nog wat tijd over hebt, bekijk dan de onderstaande video voor een documentaire over drugsgebruik onder jongeren in Londen: