Skip to main content

Onlangs is het tweede seizoen van de Nederlandse Love Island van start gegaan en een van de opvallendste deelnemers is Daniël van Pienbroek. De 20-jarige vrijgezel blijkt echter een zware last met zich mee te dragen, hij is ongeneeslijk ziek.

In aflevering 8 vertelt de blonde hunk aan zijn mededeelnemers geëmotioneerd over de taaislijmziekte waaraan hij lijdt: “Als je mij ziet, denk je: ‘Het zal wel niet zoveel voorstellen’. Maar zet een ander naast me, en je denkt: ‘Jezus, wat is dit erg’. Sommigen lopen met buisjes in hun neus om nog normaal te kunnen ademen en eten.”

“Ik behoor tot één van de ‘betere’ patiënten in de wereld, denk ik wel. De meesten halen mijn leeftijd niet eens, ik mag al blij zijn dat ik hier nog ben.”

“Ik zeg altijd: ‘Ik word net zo oud als iedereen’, maar ik moet wel realistisch blijven”, vervolgt Daniël zijn heftige verhaal. “De meesten worden maar 40 jaar, maximaal. En kinderen krijgen kan niet, want ik ben onvruchtbaar. De meesten hebben op hun 25e al een longtransplantatie gehad, maar omdat ik nog zo fit ben zie ik dat in de komende jaren bij mij nog niet gebeuren.”

Toch heeft zijn ziekte Daniël tot de persoon gemaakt die hij nu is. “Dat denk ik wel. Vroeger werd ik er ook mee gepest. Werd ik ‘slijmbal’ genoemd, of in elkaar getrapt omdat ik nou eenmaal zwakker was dan de rest. Maar dat heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben. Harder.”

Leave a Reply