Italiaanse analist gaat gruwelijk de mist in: ‘Lukaku kun je alleen afstoppen met 10 bananen’

Lukaku

Het Italiaanse voetbal kampt al langere tijd met racisme en analist Luciano Passirani heeft zondag een negatieve duit in het zakje gedaan. Tijdens een betoog waarin hij de kracht van Romelu Lukaku juist duidelijk wilde maken, ging hij gruwelijk de mist in.

Passirani zei in een uitzending op de zender Telelombardia: ”Lukaku is een van de beste transfers, ik zie geen enkele speler zoals hem bij de andere ploegen in Italië. Hij is sterk en is dubbel zo groot als Zapata van Atalanta. Zulke spelers hebben iets wat anderen niet hebben, door goals te maken dragen ze het team. Zijn kwaliteiten één-tegen-één zijn geweldig: als tegenstander val je in zo’n duel op de grond, of je moet hem tien bananen om te eten geven…”

Nog tijdens de uitzending bood Passirani zijn excuses aan voor zijn uitspraak, maar dit kwam te laat. De zenderbaas van Telelombardia kwam korte tijd later met de verklaring: ”Er verschenen vandaag onwaardige beelden op onze zender die door onze journalist meteen werden veroordeeld. De hoofdpersoon in kwestie realiseerde zich niet eens wat hij zei en verontschuldigde zich onmiddellijk. Desondanks zal hij niet langer worden uitgenodigd voor onze uitzendingen.”

Eerde kreeg Lukaku bij de uitwedstrijd tegen Cagliari al te maken met apengeluiden vanaf de tribunes.

Hier ging Passirani de mist in met zijn racistische uitspraak over Lukaku: