Management Bilal Wahib grijpt in tijdens gevoelig interview ‘Liever niet hierover’

Ondanks alle ophef die er in het afgelopen jaar ontstond rondom Bilal Wahib gaat het weer goed met de artiest. Zo heeft hij in de tijden dat het kon al weer een paar keer kunnen optreden en houd hij weer interviews. Zo ook met de Volkskrant, waar zijn management plots ingrijpt bij een gevoelige vraag.

Management grijpt in

Bilal heeft ondanks dat hij weg wilt bij zijn platenlabel Top Notch, toch een nieuw album onder hen uitgebracht. “Contractueel moet dat”, vertelt hij in Volkskrant Magazine.

“Dat klinkt niet enthousiast”, stelt de interviewer. Waarop het PR-Management van Bilal het gesprek onderbreekt: “Liever niet over Top Notch.” Bilal vindt de vraag gelukkig helemaal niet erg: “Van mij mag dat wel hoor, maakt mij echt niets uit. Daar mag je gewoon naar vragen.”

‘Ik ga daar gelijk weg!’

Voor Bilal is het over en uit met Top Notch zodra zijn contract afloopt. “Zodra het contract afloopt, ben ik weg. Ik ben daar heel stellig in, dat waren zij ook over mij. Ze brachten meteen de volgende dag een statement naar buiten zonder dat ze mij hadden gesproken. Dat doe je niet met iemand die een contract bij je heeft.”

Hij vervolgt: “De media neem ik niks kwalijk, zo gaat het gewoon, die willen juice, nou ja, de meeste dan. Maar als platenmaatschappij ga je niet zo met iemand om die onder contract staat. Voer eerst een gesprek, daarna mag je zeggen wat je wil.”

Marokkaans

De Volkskrant vraagt zich af of Bilal denkt dat zijn Marokkaanse afkomst te maken met hoe mensen hem behandelde te maken hebben met zijn zware afstraffing. “Dat zijn geruchten, maar ik geloof daar niet echt in. Ik ben op handen gedragen”, zegt hij. 

Hij heeft gewoon een domme fout gemaakt, aldus Bilal. Al zag hij dat niet direct in. “Ik vond het op dat moment echt grappig. Maar daarna ging ik nadenken: dit was ook eigenlijk niet heel slim. Sommige grapjes moet je gewoon niet maken.”

Bekijk Bilal’s andere interviews hieronder:

Bronnen: YouTube, mediacourant Beeld: MTV