Het wonderkind Kylian Mbappé heeft een geweldig WK met Frankrijk achter de rug. De spits liet met een aantal knappe acties en belangrijke doelpunten zien dat hij in potentie een van de beste spelers ter wereld is. Bovendien heeft Mbappé zijn hart op de juiste plek. Hij doneerde zijn gehele WK-bonus aan het goede doel.

Sport Illustrated weet dat de Franse ploeg 20.000 euro per wedstrijd ontving, plus een bonus van 300.000 euro voor het winnen van het toernooi. De 19-jarige aanvaller speelde zeven wedstrijden, en wist verdiende in totaal dus 440.000 euro tijdens het WK.

Hij doneerde het gehele bedrag aan Premiers de Cordée, een stichting die zieke en gehandicapte kinderen de kans biedt om te sporten. Hoofd van de organisatie Sebastien Ruffin zegt in Le Parisien: “Het is een geweldig mens. Als zijn schema het toelaat dan komt hij met plezier bij ons langs. Hij weet altijd de juiste woorden te vinden om hen op te beuren. Ik denk zelfs soms dat hij meer plezier beleeft aan het spelen met de kinderen dan de kinderen zelf.”

Hieronder in de video meer over zijn mooie gebaar:

Chelsea kon WK-ster Kylian Mbappé voor 16.000 euro binnenhalen