In Nederland kun je minstens in elke stad één McDonald’s vinden, maar in sommige landen is dit helaas niet het geval.

Een economische crash, religieuze reden of gezondheidsmotieven zijn om de coördinatie te verbieden voor de beslissing van de fastfoodketen.

Lees hieronder om te zien welke landen geen McDonald’s hebben:

  1. Bermuda

In Bermuda hebben ze een wet die buitenlandse fastfoodketen verbiedt. Rond 1985 vond McDonald’s een maas in de wet door op een Amerikaanse legerbasis een vestiging te openen, maar de basis sloot in 1995 en daarmee ook de enige McDonald’s van Bermuda.

2. Iran
Vanwege de gespannen relaties met de VS werd McDonald’s in 1979 verboden in het strikte islamitische land. Dit heeft te maken met alle andere Amerikaanse fastfoodketens.

3.Macedonië

Er waren zeven filialen van McDonald’s in de kleine Balkanstaat. Maar in 2013 verloren degenen die de McDonald’s-restaurants vervoeren hun licentie. Dan sluiten alle takken.

4. Jemen

Risico de economische instabiliteit in McDonald’s om niet te springen om een ​​restaurant te openen. Ook zijn extremisten in het land met militaire actie als de Amerikaanse ketting nog steeds durft een kantoor te openen.

5. Montenegro

In 2003 bracht McDonald’s een mobiele snackauto naar het land, maar de overheid stort in samenwerking met lokale bedrijven op dat er geen sprake is van een permanente bedrijfslocatie.

6.Noord-Korea

Logischerwijs staat het strikt communistische regime niet toe dat zoiets als een McDonald’s het land binnenkomen.

7. Zimbabwe

In 2000 wilde de Amerikaanse fastfoodgigant een vestiging openen, maar toen crashte de economie in het Afrikaanse land en besloten de Amerikanen toch maar een betere markt op te zoeken.

8. Bolivia
De laatste locatie werd in 2002 gesloten. Wat betreft de regering als inwoners van het Zuid-Amerikaanse land, is het niet wenselijk dat de bevolking naar zo'n groot bedrijf gaat voor een hamburger. De huidige Boliviaanse president heeft ook duidelijk gemaakt dat McDonald's het veel te ongezond vindt om zijn land binnen te komen
9. IJsland
Tot de IJslandse economie in 2009 volledig crashte was er wel een McDonald’s. Hoewel het nu economisch weer prima gaat, zit het extreem op gezondheid gerichte land niet te wachten op een terugkeer van ‘s werelds bekendste fastfoodketen.

Zie ook: