De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, heeft van zich laten horen. Zijn advocaat Inez Weski zei bij het televisieprogramma EenVandaag dat haar cliënt zich niet vrijwillig bij de politie wil melden, omdat hij geen vertrouwen heeft in een eerlijk proces.

Momenteel houdt Taghi, die wordt verdacht van betrokkenheid bij zeker 20 liquidaties, zich op een onbekende plek schuil. Het OM loofde een recordbeloning van 100.000 euro uit aan degene die met de gouden tip

“De verdediging ziet wat hier nu de afgelopen tijden gebeurt met grote zorg aan”, zegt Weski in de uitzending van donderdagavond. Ze zegt zich zorgen te maken over de de hoogte van de beloning die op Taghi’s hoofd is gezet. “Tot nu toe lijkt het alsof dit Openbaar Ministerie eerst cliënt afgebrand wenst te hebben zonder recht. Rechteloos dus, terug naar het Wilde Westen.”

Ook is Taghi het volgens Weski niet eens met de zaken waarvan hij beschuldigd wordt. “Dat zijn beschuldigingen die vooral via de media tot ons komen. En ik denk niet dat het bedoeling is dat ik dan ook eens, bij wijze van spreken, op de stoep namens hem dit allemaal moet gaan weerleggen.”

Taghi wordt er samen met zijn kompaan Said Razzouki van verdacht leiding te geven aan een organisatie die verantwoordelijk zou zijn voor meer dan 20 liquidaties in de onderwereld van Amsterdam en Utrecht. Beide houden zich schuil in het buitenland, vermoedelijk op plaatsen in Zuid-Amerika of Dubai, sinds ze in maart dit jaar op de internationale opsporingslijst werden gezet.

Afgelopen week kwam nog in het nieuws dat Taghi heeft overwogen officier van justitie Koos Plooij te laten liquideren.

Opsporing Verzocht publiceerde dit jaar nieuwe foto’s in de jacht op Taghi en Razzouki: