‘Van je beste vrienden moet je hebben’. Een meisje die niet van een hoge brug durfde te springen, kreeg de ‘hulp’ van haar vriendin en raakte hierbij ernstig gewond.

Het incident vond plaats bij de Moulton Falls, een waterval in Yakolt in de Amerikaanse staat Washington, waar jongeren wel vaker van de 18-meter hoge brug afspringen. Toen de 16-jarige Jordan Holgerson echter op het randje stond, durfde ze toch niet meer. Haar vriendin gaf haar een duw, waarna Jordan zo hard in contact met het water kwam, dat e vijf ribben brak, een klaplong en flink wat schaafwonden opliep. “Maar ik had ook dood kunnen zijn”, reageert Jordan Holgerson vanuit het ziekenhuis.

“Er wacht mijn dochter een lang herstel”, vertelt de moeder van Jordan. “Ze mag van geluk spreken dat ze nog leeft. Het meisje dat die duw gegeven heeft, zou zichzelf moeten aangeven bij de politie. Beseft ze wel wat ze gedaan heeft?”

Kaytlin, een zus van Jordan, zocht via social media contact met de dader. “Ze zei dat ze spijt had. Als ze vooraf had geweten wat de gevolgen waren, zou ze dit nooit gedaan hebben. Maar excuses volstaan in mijn ogen niet. Ze moet straf krijgen, anders zal ze haar lesje nooit leren.”

Jordan overleefde de val dus gelukkig, of dat ook voor de vriendschap tussen de twee dames geldt is niet bekend.

Bekijk de bizarre beelden van de val hier: