Skip to main content

Het Borsato-verbod loopt mensen de spuigaten uit. RTL gaat binnenkort een nieuw programma maken waarin Vlaamse artiesten Nederlandse liedjes zingen en andersom. Een van de Vlaamse deelnemers wilde graag een liedje van Marco Borsato zingen. Daar stak RTL echter een stokje voor. De Shownieuws redactie vindt het maar een asociale keuze.

Onderzoek

Marco houdt zich al een hele lange tijd stil vanwege het onderzoek dat loopt naar vermeend misbruik bij The Voice of Holland. Jarenlang was de zanger coach bij zowel de normale versie van het programma als The Voice Kids. Er zijn ernstige beschuldigingen gedaan vanuit minderjarige deelnemers en hun ouders/verzorgers jegens Marco. Die aantijgingen hebben ook nu weer gevolgen.

Borsato-verbod

Nadat alle verhalen van grensoverschrijdend gedrag naar buiten kwamen, gingen alle Nederlandse versie van The Voice van de buis en van YouTube af. Marco’s vrouw Leontine ging voorgoed bij hem weg en zijn muziek wordt door de meeste radiostations niet meer gedraaid. Nu hanteert RTL dus hetzelfde Borsato-verbod voor een van hun nieuwe programma’s.

Reacties doorlopend Borsato-verbod

Bij Shownieuws hebben ze natuurlijk over alles een mening en nu laten ze zich ook uit over het Borsato-verbod. “Dat RTL nou echt al beslist dat zelfs de liedjes van Marco Borsato besmet zijn… Het is toch werkelijk belachelijk?”, zegt Evert Santegoeds. “Het is nergens op gebaseerd, maar zo ver gaat het nu. Ik vind het echt buitensporig worden.”

Bekijk de beelden hieronder:

Bron: Mediacourant