Messi-supporters boos om Ajax-tweet: “Dit is schaamteloos”

Messi-supporters

Ajax heeft wat tongen losgemaakt bij Messi-supporters. Ze zijn niet blij om de Ajax-tweets en halen keihard uit naar de club. In een tweet zouden ze hebben geschreven dat Dusan Tadic een record van 37 heeft behaald in 2021. Hiermee zou hij Messi’s recordaantal van 36 uit 2011 hebben verbroken.

Messi-supporters

Doordat de Ajax-tweet de statistieken bekend maakten, barstte er een discussie los op social media. Volgens een Messi-supporter zou zijn record op 40 moeten zijn. Het record van Dusan zou niet kloppen omdat er oefenwedstrijden zijn meegeteld. Andere argumenten tegen de statistieken zijn dat statistieken websites een assist bij tellen als een eigen doelpunt wordt gemaakt.

Het statistiekenbureau Opta telt geen assist toe bij eigen doelpunten. Dit geldt ook als een speler een vrije trap neemt of penalty mag doen. Je krijgt alleen een assist bijgeschreven als wanneer je als speler een ploeggenoot uit zoekt, de balrichting veranderd en vervolgens toch nog bij ploeggenoot terecht komt.

Tweets

De supporters halen uit naar Ajax. “Verwijder dit, jullie tellen vriendschappelijke mee. Als wij dit ook voor Messi deden dan zat hij nu op 40. Ik kan niet geloven dat een club zoals jullie, zo wanhopig is”. Andere supporters noemen de statistieken nep.

Bekijk de tweets hier

Bron: Twitter, Parra