Messi weg bij Barcelona! Barca reageert en bevestigt!

FC Barcelona komt met groot nieuws: de definitieve breuk met Lionel Messi. Messi vertrekt officieel bij zijn club! Na 21 jaar!

Messi weg bij Barcelona

Messi speelde 21 jaar bij de Catalaanse topclub. Hij werd zes keer de beste voetballer ter wereld en won alle prijzen. Hij scoorde 672 keer in 778 wedstrijden.

Er was een akkoord over zijn contractverlenging maar vanwege ‘economische belemmeringen en de regelgeving in LaLiga’ gaat het niet door. Volgens Spaanse media zou Messi bereid zijn om vijftig procent van zijn salaris in te leveren om te kunnen blijven.

Barca reageert

Barca in een statement: “Gezien de situatie zal Lionel niet langer verbonden blijven aan Barcelona. Ondanks dat Barcelona en Leo Messi een akkoord hadden bereikt en er duidelijk een intentie bestond van beide partijen om een nieuw contract te tekenen, kunnen beide partijen door economische en structurele obstakels niet met elkaar verder.

Beide partijen balen er stevig van dat de wensen van de club en de speler niet kunnen worden vervuld. Barcelona wil de speler bedanken voor zijn bijdrage en wenst hem verder succes.”

Bron: Twitter, Marca, Voetbalzone