Skip to main content

Afgelopen donderdag werd Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Zijn nichtje Miljuschka Witzenhausen vertelt in een openhartig interview met De Volkskrant dat hiermee geen einde is gekomen aan de dreiging dat haar en haar moeder Astrid, die tegen Holleeder getuigde, iets wordt aangedaan.

Miljuschka zegt dat ze “vrij nuchter” omgaat met de constante dreiging. “Ik weiger om mijn leven nog langer door angst te laten vergiftigen. Of om maar half te leven. Ik leef voluit, en wil daarin ook een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, anders heb ik sowieso al verloren.”

Toch denken Miljuschka en haar moeder dat er met de veroordeling ook een vonnis over Astrid is uitgesproken en zij in opdracht van Holleeder vermoord zal worden. “Ik laat het idee bijna nooit toe, maar het zou voor mij een heel grote klap zijn”, aldus Miljuschka. “Mijn moeder en ik zijn zo hecht, met niemand anders kan ik delen wat wij hebben meegemaakt. Ik kan zo solitair leven doordat ik haar heb. Vroeg of laat verliest iedereen z’n ouders, maar voor mij is het heel reëel, zeker nu mijn moeder vaker de straat op gaat.”

“Het naarste van alles is dat ik weet hoe het zal gaan”, vervolgt het nichtje van Holleeder. “Dat ze op een dag koud op straat zal liggen. En dat haar lichaam een bewijsstuk wordt. Ik vind het heel erg dat ik niet kan voorkomen dat zij zo’n respectloos einde tegemoet gaat. Als mijn moeder wordt vermoord, is dat niet alleen een persoonlijk verlies voor ons, maar voelt het ook als verliezen.”

Willem Holleeder werd donderdag schuldig bevonden aan alle ten laste gelegde aanklachten:

Leave a Reply