NiceHash, een marktplaats voor voor virtuele munten zoals bitcoin, is overvallen door hackers. De website van NiceHash is voor 24 uur stilgelegd. De site heeft nog niet bekend gemaakt hoe groot de ‘buit’ is die de hackers hebben gestolen. Onderzoeken lopen momenteel.

“Dit is overduidelijk een zorgwekkende zaak en we werken er hard aan om dit in de komende dagen recht te zetten”, schrijft NiceHash op Facebook. De politie is inmiddels ingeschakeld en er wordt gewerkt om de hackers te traceren.

Er is een transactie waarbij  4.736,42 bitcoins t.w.v 62 miljoen dollar (omgerekend 50 miljoen dollar) zijn overgemaakt uitgevoerd. Hoe de hackers binnengekomen zijn in het systeem van NiceHash is ook nog niet duidelijk. Wel adviseren zij de gebruikers van de site om voor de zekerheid hun wachtwoorden te wijzigen.

De waarde van de Bitcoin stijgde de afgelopen maanden de pan uit. Nadat vorige week de Bitcoin de 10.000 dollar grens passeerde, daalde de waarde kort om vervolgens de 14.000 dollar te raken. De omstreden betaalmiddel houdt veel gemoederen bezig met zijn waarde en functie.