Foto’s mishandelde Yasmine gebruikt in bizarre 5G-complottheorie

Afgelopen week publiceerde Yasmine Pierards, bekend van Temptation Island en Ex On the Beach, heftige foto’s van haar verwondingen nadat ze was mishandeld. Haar foto’s zijn echter gebruikt door iemand die daar een heel ander doel voor had, namelijk het bewijzen van een 5G-complottheorie.

Yasmine hield afgelopen weekend een after-partiy bij haar thuis, en een van haar gasten was daarbij dronken op de bank in slaap gevallen. Toen ze hem wakker maakte om hem te laten vertrekken, werd de man aggressief en sloeg haar flink in elkaar. Op de foto’s Yasmine’s gezicht dan ook flink in puin.

Een Facebook-account van ene Gustaaf Verschraegen, gebruikte de foto’s voor het verhaal van ene Mary, die overleden zou zijn aan de gevolgen van het nieuwe netwerk. Het verhaal werd vervolgens volop gedeeld door mensen die ook in de 5G-complottheorie geloven. ‘Gustaaf’ schrijft onder meer: ‘Mary is gestorven aan de effecten van 5G. Ze dacht dat het cool was om sneller internet te hebben en kocht 5G… Nu is ze dood. De politie vond haar lichaam met gefrituurde hersenen.’

Het Belgische Knack schrijft: Het bericht staat amper 24 uur online, wordt in die tijd 17 keer gedeeld en lokt 384 reacties uit, onder meer van mensen die zich boos maken, niet alleen over de inhoud maar vooral over de bij het bericht gebruikte foto.’

Inmiddels heeft Gystaaf Verschraegen de post online gehaald. Wanneer Yasmine besluit hem voor de rechter te slepen, maakt ze kans op een flinke schadevergoeding.

Check de 5G-complottheorie met de foto van Yasmine hier:

5G-complottheorie Yasmine

Bron & beeld: Love & Reality

Lees ook: