Mocro Maffia Seizoen 4 opnames gaan gewoon door!

mocro maffia

RTL heeft bekendgemaakt dat de opnames van het vierde seizoen van Mocro Maffia gewoon doorgaan. De moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries, die wellicht gepleegd zou kunnen zijn door de ‘echte’ Mocro Maffia, blijkt hier geen invloed op te hebben.

Seizoen 4

Sinds de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries is er online kritiek geuit tegen misdaadseries, zoals Mocro Maffia. Zo schrijft Trouw columnist Sylvain Ephimenco dat de series misdaad zouden romantiseren. Veel uit de serie is immers gebaseerd op waargebeurde evenementen. De columnist stelt: “De ­mocromaffia is dus in staat de burger te traumatiseren met zijn talrijke (huur)moorden. Maar diezelfde burger wacht met smart op het vierde seizoen van de succesvolle serie Mocro Maffia waarvan de trieste helden elkaar in rap, wreed en uiterst gewelddadige tempo uitmoorden, lees ik.”

Het is juist de connectie met de realiteit, die deze serie zo interessant maakt en populair onder kijkers. Nu maken critici zich echter zorgen dat ook de aanslag op Peter R. de Vries verwerkt zal worden in het vierde seizoen. RTL heeft echter laten weten dat de opnames van de hitserie gewoon doorgaan. Of de aanslag op Peter gebruikt zal worden als inspiratie voor het volgende seizoen, is nog onbekend.

Hieronder beelden van de set:

Heb je een opfrisser nodig?

Bekijk hier de trailer van Mocro Maffia seizoen 3!

Bron: Mediacourant Beeld: Instagram