Een som geld, om en nabij één miljoen euro, is betaald door Real Madrid ster Luka Modric aan de Spaanse Belastingdienst. Dat gebeurde na aanleiding van beschuldigingen en een rechtszaak die volgde door de Spaanse autoriteiten, omdat Modric gesjoemeld zou hebben met het inkomen van zijn portretrechten.

Tot twee keer toe ,in 2013 en 2014, zou de Kroaat zijn belastingformulier onjuist hebben ingevuld. El Mundo schrijft dat de Madridista blijft herhalen dat hij onschuldig is en binnen de lijnen van de wet is gebleven, maar accepteerde vervolgens wel het schikkingsvoorstel van omstreeks een miljoen euro om dit hoofdstuk zo snel mogelijk af te sluiten. Hoger beroep blijkt ondanks zijn claims dat hij onschuldig is niet aan de orde. Met zijn werk en status heeft hij geen trek om alles te riskeren en betaalt dus liever het bedrag voor de schikking.

Modric is niet de enige, en zéker ook niet de laatste voetballer in Spanje die in de problemen is gekomen door (portretrecht)fraude.Eerder werden spelers zoals Xabi Alonso, Iker Casillas, Xavi Hernandez, Javier Mascherano, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo beschuldigt en berecht. Niet één van deze sterspelers hoefden de gevangenis dankzij de Spaanse wet, waarin staat dat mensen met een schoon strafblad geen gevangenisstraffen hoeven uit te zitten die minder dan 24 maanden duren. Daarmee worden het automatisch voorwaardelijke gevangenisstraffen.