Het internet staat er volledig vol mee, foto’s waarbij een tattoo een grappig (toch pijnlijk) spelfoutje bevat.

Dit gebeurde bij de Zweedse Johanna Sandstöm die de namen van haar twee kinderen wilde laten tatoeëren, maar stelde achteraf geschokt vast dat de naam van haar zoontje Kevin verkeerd geschreven was in de tattoo.

Ik dacht dat ik ging flauwvallen”, zo vertelt Johanna over het moment waarop ze de spelfout opmerkte aan de Zweedse krant Blekinge Läns Tidning. „Ik had gezegd dat ik de namen van mijn kinderen wilde laten tatoeëren en gaf de artiest hun namen. Hij tekende het ontwerp en vroeg niets over de spelling dus dacht ik er niet meer bij na.”

KEVIN wordt KELVIN

Maar in plaats van de tattoo te laten verwijderen, besloten Johanna en haar man een goedkopere oplossing te zoeken: ze liet de naam van haar zoon wettelijk veranderen.

Toen ze terugkeerde naar de tatoeëerder om een oplossing te zoeken voor zijn fout, lachte die even. Hij kon er niets meer aan doen behalve haar haar geld teruggeven, zo klonk het.

Door de vrij cruciale fout gaat Kevin nu door het leven als Kelvin.

CHECKEN TOT IN DE EEUWIGHEID

Binnenkort gaat Johanna van een derde kindje bevallen. Die naam wil ze –je raadt het al- óók laten tatoeëren. Dat papiertje gaat ze voor de zekerheid wel even ‘duizend keer checken’, zegt ze.

Bekijk ook: