Dit zijn de mogelijke ‘daders’ van het succes van Famke Louise!

Famke Louise gaat superlekker. Haar single ”Vroom” gaat lekker op Spotify en voor de hit ”Op me monnie” heeft ze zelfs al een gouden plaat ontvangen. Wij vragen ons echter wel af of Famke alles zelf schrijft, of dat ze een ghostwriter heeft en hebben een lijst samengesteld van wie wij denken dat de ghostwriter van Famke Louise is. 

Snapking 

Snapking is natuurlijk een hoofdverdachte in deze zaak, aangezien hij het vriendje van Famke Louise is. Het zou niet meer dan logisch zijn als hij de ghostwriter van Famke bleek te zijn. Snapking heeft al bewezen niet de beste lines te kunnen schrijven op zijn diss voor opa Norma. Laten we eerlijk zijn, ”Vroom” en ”Op me monnie” zijn leuke nummers, maar lyricaal niet bijzonder sterk of zo. Daarbij, wie kan er beter weten in wat voor auto Famke rijdt, of hoeveel geld ze op haar rekening heeft, dan haar eigen vriendje?

Lees ook: Famke Louise wilde bijna stoppen door alle haat

Frans Bauer 

Ik hoor je denken. ”Huh, Frans Bauer, waarom hij?” Nou, waarom niet? Frans Bauer is een goeie hitschrijver. ”Heb je even voor mij?” was misschien wel de grootste Nederlandse hit voor ”Op me monnie”. Daar komt bij dat als je één ding kan zeggen over Frans Bauer, is het wel dat hij op z’n monnie is. Volgens Quote is hij maar liefst 14 miljoen waard en daar kunnen de hits van Famke mooi aan bijdragen! Frans is ook niet vies om een pootje in de urban poel te dippen. Zo heeft hij al eerder samengewerkt met Bizzey, die niet al te toevallig ook in onze lijst staat. Frans is natuurlijk wel al op leeftijd en begrijpt de straattaal van tegenwoordig niet zo goed, dat kan een verklaring zijn voor lines als ”Die sannie is verraderlijk.”

Bizzey

Geloof ons nou maar als we je vertellen dat Bizzey, voormalig lid van Yellowclaw wel een hitje kan scoren. Zo ging traag afgelopen zomer superdik! Bizzey helpt graag vrouwen in nood en heeft dit jaar een track gemaakt met Nafthaly Ramona. ‘Dit wil ik ook!’ Dacht Famke natuurlijk en zo zou zij best de hulp ingeschakeld kunnen hebben van mastermind Bizzey. Maar dat is niet de enige reden waarom we denken dat Bizzey een aandeel heeft in het succes van Famke. Bizzey is onlangs te gast geweest bij de podcast van Jiggy Djè. Daar had hij opvallend veel te vertellen over Famkelouise die toen nog maar net ‘op dr monnie’ was. Vanwaar al die love voor Famke Bizzey? Het is ongelofelijk..

Supergaande

Het is niet zo gek dat wij het supergaande duo ervan verdenken dat zij de ghostwriters van Famkelouise zijn. Supergaande zijn namelijk Youtube legends en weten als geen ander hoe ze dit zo ver mogelijk door kunnen trekken. Als de die ‘Pardon?’ guy een beetje shine kunnen gunnen, waarom dan onze lieve Famke niet? Bovendien hebben zij de stap van Youtube naar muziek voor haar gemaakt en weten ze als geen ander hoe je het Youtube-publiek met je mee kunt nemen. Laten we ook vooral niet vergeten dat zowel Nessim als Qucee beiden kunnen rappen en er dus niet vies van zijn om een paar pakkende barz weg te geven. Wel is het zo dat Supergaande en het liefje van Famke, SnapKing serieuze beef hebben gehad waarbij ze elkaar zelfs hebben gedisst. Maarja hoe zoet is je wraak als je de wifey van je vijand de hitlijsten in ‘vroomt’ en haar toffer maakt dan haar eigen vriend.. Heel zoet!

En, wie denken jullie dat de ghostwriter van Famke Louise is? Of denken jullie dat ze de hits zelf schrijft? Laat het ons weten!