Precies een jaar geleden filmde Mohammed het droomdebuut van zijn broertje Abdelhak ‘Appie’ Nouri bij Ajax. “Ik word heel emotioneel als ik de beelden terugzie waarop hij loopt, praat en grapjes maakt. Ik besef nog steeds niet wat er is gebeurd.”

De 3 jaar oudere Mohammed vertelt aan RTL Nieuws: “Hij is niet alleen mijn broertje, maar ook mijn beste vriend. We dragen dezelfde kleren, hebben dezelfde vrienden. Een betere band bestaat niet. We deden alles samen.”

Toen Mohammed op 8 juli een telefoontje kreeg van Ajax dat zijn broertje is tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Oostenrijk in elkaar gezakt, kwam heel hard aan: “Kon het niet geloven. Ik was op dat moment op vakantie in Turkije, we waren net geland. Ik zat in de bus naar het hotel toen mijn telefoon ging. Ik ben meteen teruggegaan naar het vliegveld en heb de eerste vlucht naar Nederland gepakt”.

Samen met zijn ouders, broers en zussen reist hij naar Innsbruck, waar Appie in het ziekenhuis kunstmatig in slaap gehouden wordt. “Het was heel moeilijk om hem daar op de intensive care te zien liggen. Ik kon het niet geloven, dacht: dit is nep.”

“In de tussentijd bidden we voor hem en wachten we af. We bidden iedere dag voor hem en vragen anderen dat ook te blijven doen. Van ons allemaal houdt God het meest van Appie, dat is een fijne gedachte.”

Bron: RTL Nieuws