Mondkapjes plicht voorbij vanaf volgende week?! Kabinet reageert!

hugo de jonge

De mondkapjes plicht kan zomaar eens voorbij zijn vanaf volgende week! Het kabinet denkt daar steeds sterker over na.

Mondkapjes plicht voorbij

Zaterdag 26 juni zullen namelijk nog meer versoepelingen volgen en daarbij is het einde van de mondkapjesplicht ook onderwerp. 

Vrijdag zal het kabinet een besluit nemen. Hugo De Jonge reageerde zojuist na een vergadering tegenover het AD: . ,,Alle maatregelen wegen we dan opnieuw. Maar het gaat goed met de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers, dus van een deel van de maatregelen zullen we afscheid kunnen nemen, maar van een deel ook nog niet” ,,Het einde van de mondkapjes plicht zou kunnen. Maar we zullen zorgvuldig afwegen wat nu al kan worden versoepeld en wat er nog langer nodig hebben.”

Versoepelingen 26 juni

Vanaf 26 juni zullen o,a,

  • Sportwedstrijden zijn toegestaan.
  • Horeca mag tot middernacht openblijven.
  • Theaters, musea en bioscopen mogen meer bezoekers binnenlaten. 
  • Thuisbezoek mag omhoog naar acht personen
  • Restaurants mogen tot honderd personen ontvangen, met de 1,5 meterregel in acht.

Mondkapjes

De Jonge: ,We bekijken die basisregels nu nog. We zullen dat vrijdag verder toelichten. We willen het beredeneerd doen, we moeten ook leren van het verleden. Maar we hopen volgende week op het laagste risiconiveau te staan, zodat we stappen kunnen zetten. We zullen beschouwen welke maatregelen we nodig hebben in de zomer tot het moment waarop we zoveel mogelijk mensen hebben gevaccineerd. En om te voorkomen dat we een vierde golf krijgen in het najaar.”

Een ingewijde tegen het AD: ,,Het moet weloverwogen. Je wil ook geen knipperlichtbeleid, met steeds afschaffen en weer instellen van regels. Maar van die mondkapjes wil je in principe het liefst als eerste weer af”

Hieronder in de video meer info:

Bron: AD, WNL, MetroNieuws ANP