Iedereen vind het wel leuk om veel geld te verdienen, net zoals Monica Geuze. Maar het valt haar op dat de laatste tijd veel geld verdienen niet haar belangrijkste prioriteit is.

“Het getal op je bankrekening is, net als het aantal views dat je krijgt, een bevestiging dat je lekker bezig bent”, vertelt Monica Geuze in een gesprek met Grazia. “Ik moet wel zeggen dat ik daar de laatste tijd in veranderd ben. Niet dat ik superrijk ben, maar hoeveel meer moet het nog worden?” Geuze vind dat ze een mooi huis heeft, leuke kleding kan kopen en gaat uit eten en op vakantie wanneer zij daar zin in heeft. “Wil ik dan een vliegtuig en een boot? Die ambitie heb ik niet. Het stemmetje ‘meer, meer, meer’ verdwijnt steeds meer naar de achtergrond.”

De reden hiervoor is deels door de geboorte van haar dochter  Zara-Lizzy, denkt Monica: “Ik kan nu dingen denken als: holy shit, stel dat je een alleenstaande moeder bent en je niet rond kunt komen met de boodschappen. Dat je een week lang soep uit blik moet eten of moet kiezen: koop ik snijbonen of prei? Ik kan de supermarkt inlopen en kopen wat ik wil. Dat vind ik al zo’n luxe.”

Toch heeft Monica Geuze weinig moeite met het uitgeven van veel geld: